CV storing Drachten

Een cv storing is misschien wel het meest frustrerende probleem als het aankomt op wooncomfort. Vooral in de winterperiode. Als cv specialist begrijpen we dat maar al te goed. In Drachten en omgeving kunt u dan ook rekenen op de door ons aangedragen professional als u te maken krijgt met problemen aan uw cv ketel.

Voor spoedgevallen zijn we iedere dag de hele dag bereikbaar. Zo zit u nooit lang in de kou wanneer er iets mis is met de cv ketel. Bel 0800 255 3733 voor een afspraak of maak bij minder dringende situaties gebruik van het contactformulier. Voordat u het weet is het probleem opgelost en kunt u weer genieten van een heerlijk warme woning.

De meest voorkomende oorzaken van een cv storing

Een storing van de cv ketel kan verschillende oorzaken hebben. Omdat de cv vrijwel het hele jaar door gebruikt wordt is de slijtage van sommige onderdelen onvermijdelijk.

Vanwege de temperatuursveranderingen in de warmtewisselaar kan er bijvoorbeeld een scheurtje ontstaan. Ook bij het expansievat, dat de drukverschillen in het cv systeem reguleert, kan een lekkage voorkomen.

Bij Combiketels zorgt de driewegklep nog wel eens voor een storing. Dit klepje heeft de functie om het water naar de juiste plek binnen het cv systeem te sturen. Te weinig druk in de ketel zou ook een verklaring voor de storing kunnen zijn.

Als u met een van de bovenstaande problemen te maken krijgt helpen de vakmensen van de door ons aangedragen professional u graag met het herstel. We hebben vrijwel alle onderdelen voor alle cv merken op voorraad. Zo kunnen we de storing meestal ter plekke voor u oplossen. De cv merken waarvoor we een storing kunnen verhelpen zijn onder andere:

Voorkom een cv storing met regelmatig onderhoud

Een cv storing is niet altijd te voorkomen. Maar u kunt de kans op problemen wel verkleinen met een regelmatige onderhoudsbeurt. Als u bij ons een onderhoudscontact afsluit zullen we eens in de zoveel tijd langskomen om de cv ketel te reinigen en na te lopen op gebreken en slijtage.

Door de cv ketel goed te onderhouden verlengt u bovendien de levensduur. Dat betekent niet alleen dat u de ketel minder snel hoeft te vervangen. De cv installatie blijft ook langer efficiënt verwarmen. Zonder onderhoud zal uw cv op den duur namelijk steeds meer energie gaan verbruiken om de temperatuur op niveau te houden.

Daarnaast voldoet u met een onderhoudscontact aan de eisen voor de fabrieksgarantie. Met regelmatig onderhoud blijft de garantie op uw cv installatie dus gewaarborgd. Wilt u meer informatie over de kosten of de inhoud van een servicecontract? Neem eens contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u ons inschakelt om de cv storing op te lossen kunt u zelf ook nog een aantal dingen nalopen. Wellicht is de oorzaak van de storing gemakkelijk te achterhalen en te verhelpen en heeft u ons helemaal niet nodig.

  • Controleer (bij een combiketel) of de warmwaterkraan niet druppelt.
  • Kijk even (desnoods bij de buren) of er geen stroomstoring is.
  • Controleer of de gaskraan open staat.
  • Kijk of de druk in de cv ketel niet te laag is. Is de druk lager dan 1,5 bar, bijvullen.
  • Controleer of de radiatoren niet zijn dichtgedraaid.

Als u alles heeft gecontroleerd en de ketel functioneert nog altijd niet naar behoren, komen we natuurlijk graag bij u langs om de storing te verhelpen.

Nieuwe cv ketel Drachten

In sommige situaties is vervangen beter dan repareren. Een cv ketel gaat gemiddeld ongeveer vijftien jaar mee. Afhankelijk van het merk, de gevoeligheid voor storingen en de hoeveelheid onderhoud kan een cv ketel ook eerder aan vervanging toe zijn.

Mocht u aan een nieuwe ketel toe zijn, adviseren onze monteurs u graag over de kosten, de mogelijkheden en de meest geschikte ketel voor uw situatie.

Contacteer de door ons aangedragen professional bij een cv storing in Drachten

Heeft u niet langer de beschikking over warm water of wordt u ’s ochtends wakker in een koud huis? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een cv storing. In Drachten en omgeving kunt u op ieder moment van de dag een beroep doen op onze service. Voor spoedgevallen zijn we iedere dag vrijwel de gehele dag bereikbaar. Bel 0800 255 3733 of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan lossen we de situatie snel voor u op.